donderdag 12 juli 2007

Flora en Fauna

Lieve vrienden,

Wat kom je hier zoal tegen in de natuur? Allereerst kunnen we jullie vertellen dat de planten allemaal even exotisch zijn. Een gewone berk of zo, of een brandnetel zul je hier niet zo snel tegenkomen. Wat dan wel? Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er… variërend van kokosnotenpalmen tot bananenbomen, koffiestruiken en cactussen. Bloemen, de een nog mooier dan de andere. Veel soorten die we in NL ook kennen hoor, maar dan alleen voor binnen, voor veel geld te koop bij het tuincentrum. Hier staan ze zo in het wild.

Wat ons heel erg opviel was dat de orchideeën hier zomaar in de bomen groeien… Een schitterend gezicht. Het is geen orchideeën tijd, maar toch bloeit er hier en daar een. Echt in het wild niet hoor, mensen kopen (of stekken) een orchidee, en zetten die in een boom in de tuin. Hier krijgt de plant wortels, en groeit prima! Een vrouw zei dat alle andere planten onder haar verantwoordelijkheid sterven. Ze kan geen planten houden zei ze zelf, alleen de orchideeën, daar hoef je niks aan te doen dan in een boom zetten! Schitterend toch!

Ook andere dingen, dieren, heb je hier natuurlijk. Spinnen, die hebben we nog geen gezien, behalve dat kleintje dan, van 15 cm. Slangen, ook geen, behalve die van een meter of wat lang, maar dat was de tuinslang. Ze zijn er wel. Hoe kleiner hoe giftiger. We hopen er geen tegen te komen. Mieren dan, die hebben we wel, en veel ook, vooral binnen, hele kleintjes, maar wel met duizenden tegelijk! De grotere zijn er ook, buiten (gelukkig). Capivaries hebben we ook, uit de kluiten gewassen hamsters. Ze schijnen lekker te zijn, maar ik heb nog niet de kans gehad ze te proeven.

Verder heel veel vogels. In alle kleuren die je je wenst. Groen, rood, blauw, zwart, geel, wit, noem maar op. Pas hadden we 2 papagaaien in de boom, Een groene rug, een groen/gele onderkant, en de onderkant van de vleugels was fel-rood. Ze zitten hier vaker in de buurt, maar als je beweegt om het fototoestel te pakken zijn ze weg. Ik hoop ze nog eens te pakken te krijgen. ~KLIK~ Hebbes!

Dus, we kijken onze ogen uit naar de prachtige natuur. De mensen hier zijn het met ons eens, dus Romeinen 1:20 doet het altijd goed, en we kunnen deze tekst dan ook vaak gebruiken in de velddienst!

Lieve vrienden,

Tot een andere keer!
Groetjes,

Erik en Violette



NOODWEER!

Lieve vrienden,

Het leek wel noodweer vandaag. Het was heel bijzonder! Een weersverschijnsel dat hier maar zelden voorkomt, gelukkig hebben wij het mee kunnen maken, al was het voor de lokale bevolking best beangstigend, zo begrepen wij.

Men is vandaag alleen in uiterste noodzaak naar buiten gegaan. De meeste mensen hielden ramen en deuren gesloten. Slechts een enkele dappere Braziliaan waagde zich buiten voor een snelle foto. Ik heb er ook maar een gemaakt.



Wat is er aan de hand… EEN WOLK!

;-)

Lieve groetjes,

Erik en Violette

Congres...

Lieve vrienden,

Voor velen van jullie zit het congres er weer op. Wij hebben dit komende weekend congres (13-15 juli, Cosmopolis, SP, Brazilië). Dit is ongeveer 20 – 25 minuten rijden vanaf hier. Vandaag hebben we wat boodschappen gedaan. Lekkers gekocht voor op het congres en zo. We zien er naar uit, ondanks dat we verwachten dat het een zware en vermoeiende tijd zal gaan worden. Je zo goed proberen te concentreren om zoveel mogelijk te begrijpen… We zijn benieuwd, en verwachten er niet te veel van, dan kan het alleen maar meevallen…

We zijn stiekem afgelopen zondag naar een ander congres geweest. We hebben het middagprogramma meegemaakt. Het was heel leuk. Het was het congres waar een gedeelte van de Nederlandse cursisten aan toegewezen waren. Enkelen hadden een rol in het drama, dus zijn we gaan kijken. Wat viel ons op? We voelde ons bezienswaardigheden. We zijn geloof ik aan alle 3000 aanwezigen voorgesteld (zo voelde het in elk geval). We moesten met iedereen op de foto! Natuurlijk is dat heel leuk, heel bijzonder! We waren blij dat we niet in klederdracht of zo waren!

Wat ook grappig was, na ongeveer 45 minuten tikt een broeder mij op de schouder en zegt ons dat we moeten maken dat we wegkomen (maar dan vriendelijk) want ze willen de zaal graag gaan afsluiten. We zijn gewoon van het congresterrein weggejaagd! Na 30 minuten was alles opgeruimd, en afgesloten (de wc’s en zo), en werd iedereen verwacht te vertrekken! Nog nooit zoiets meegemaakt!

We zijn benieuwd naar ons eigen congres!

Lieve groetjes,

Erik en Violette

Eten...



Lieve vrienden,

Voor degenen die ook de blogs van de anderen bijhouden. Remko schreef over Eten – dan kunnen wij natuurlijk niet achterblijven. Om hem aan te vullen: als je bij broeders en zusters gaat eten, eet je vaak bonen met rijst, of rijst met bonen. Soms krijg je ook rijst met bonen en nog iets anders erbij, maar vaak ook bonen met rijst zonder er iets bij. Met andere woorden, bonen met rijst worden hier best vaak gegeten. Dat geeft niks, want het smaakt best…

Wat echter nog beter smaakt is de sjoeraskoe (churrasco ofwel de voor ons begrijpelijke BBQ). Als je een keer rijst met bonen met iets er bij eet, is de kans groot dat het een churrasco is. LEKKER! Ze gooien hier werkelijk alles op de bbq. Vaak betekent het met een grote groep de hele avond lekker eten. Maar in ons geval…

Het vlees is hier zo lekker, en zo goedkoop dat er best wel een eigen bbq-tje vanaf kon. We hebben er dus maar een aangeschaft, zodat we zelf kunnen churrasco-en. We hebben wat informatie ingewonnen en vernomen dat het allerlekkerste op de bbq de “picanha” is. Een stukje koe. Geen idee welk stuk, maar als iemand het weet, dan mag hij het ons laten weten. Ook als iemand weet of het in Nederland ook te krijgen is! Lekker marineren met knoflook, bakken en besprenkelen met limoensap… iets lekkerders bestaat er bijna niet!

Groetjes,

Erik en Violette

woensdag 11 juli 2007

Prijsvraag

Lieve vrienden,

Bedankt voor al jullie leuke en lieve berichtjes! We vinden het heerlijk jullie reacties op het blog te lezen, jullie mailtjes te ontvangen en zelfs (en dat is extra leuk) gewone post (je weet wel in een envelop met postzegels er op en zo) van jullie te krijgen!

Als dank willen we graag een prijsvraag uitschrijven! Kijk eens goed naar deze foto, en probeer te raden wat het is… Het antwoord verschijnt binnenkort hier op het blog.



De winnaar wint een reis naar Brazilië per waterfiets! Dus, de moeite waard!

We zien uit naar jullie antwoorden!
Lieve groetjes,

Erik en Violette



voorwaarden: Medewerkers en personen die reeds in brazilië aan wezig zijn, zijn van deelneming uitgesloten. Over de uitslag kan niet worden gecorrespondeerd. De inzendingen blijven ons eigendom, en kunnen voor commerciele doeleinden gebruikt worden. Prijzen worden niet in geld uitgekeerd. Op de foto is copyright van toepassing.

Sinds 1 mei hebben Myspace Counter personen deze blog gezien.