dinsdag 12 juni 2007

Update

Lieve vrienden...
Dit korte berichtje is om te laten weten dat nu eindelijk de contactgegevens hiernaast zijn aangepast, en om jullie te laten weten dat er nieuwe foto´s in het album staan.
Lieve groeten,
Erik en Violette

Violette schrijft...

Lieve vrienden,

Hier is weer een berichtje van ons. We vinden al aardig ons ritme hier. We hebben het lekker druk. Zaterdag zijn we in Campinas geweest, een grote stad in de buurt. De afgelopen maanden heeft hier een groep van 30 brs en zrs nederlandse cursus gehad. En ze zijn superenthousiast! Terwijl het heel moeilijk is in die stad om nederlanders te vinden. Op zaterdagochtend om 8:00 uur!! hebben ze de wt-studie met elkaar geoganiseerd. Dus wij daar ook naartoe. Daarna in de velddienst.

Erik had een bijzondere ervaring. Hij is namelijk in een afgesloten wijk geweest, daar kom je eigenlijk onmogelijk binnen. Dit zijn wijken die helemaal omringd zijn met muren en prikkeldraad om de mensen te beschermen tegen de criminaliteit van de stad. En binnen die muren kunnen de mensen rustig wonen en de kinderen veilig op straat spelen. Je komt er alleen binnen als je een hele goede reden hebt om er te zijn. Een van de broeders waarmee Erik in de auto zat kende iemand die een broeder kende die ook in die wijk woonde. Via, via zijn ze achter zijn nummer gekomen, hebben hem gebeld en hij heeft met de bewaking gesproken die hen binnen moest laten. En zo konden ze toch een nederlandse familie die daar woont bezoeken.

Zondag hadden we een gezellige pick-nick bij Carlos en Rose. Maandag hebben we een leuke velddienstdag gehad. We hebben met verschillende nederlandse mensen gesproken, mochten vaak binnenkomen en bij 2 van hen kunnen we hopelijk een keer met bijbelstudie beginnen. De mensen zijn vriendelijk al zeggen ze vaak dat ze katholiek zijn en daar niet van af zullen stappen. Het is heel leuk mensen te ontmoeten die in plaatsen hebben gewoond dicht bij ons in de buurt, namelijk Middelbeers, Best, Vessem enz. Ze vinden het dan leuk om te horen dat wij daar in de buurt wonen en dat geeft meteen een bepaalde verbondenheid. Binnenkort willen we nog naar een museum gaan hier in Holambra dat de geschiedenis vertelt van deze mensen. Dan weten we wat meer van hun achtergrond en dat zal ons helpen in de velddienst meer contact met ze te krijgen. Vorige week mocht ik trouwens een studie van Rose overnemen omdat ze moest werken.De studie is een oudere mevrouw die op haar 17-de naar Brazilie ie gekomen met haar ouders. Haar kinderen runnen nu het bedrijf in Holambra. Ze krijgt studie uit de Wat verlangt God-brochure en ze staat erg open voor wat we vertellen en heeft ook allerlei vragen. Deze week ga ik(Violette) samen met Rose naar haar toe. Het blijft heel bijzonder om in zo'n ver, ander land toch gewoon nederlands te kunnen praten met de mensen. Erg leuk!!!

Vandaag houden we rustig, want we hebben een boel te doen deze week. Vandaag een beetje poetsen, boodschappen doen, de vergaderingen voorbereiden, je kent dat wel. Oh ja, we moeten ook nog een BBQ kopen, en caipirinha gereedschap... dat mogen we niet vergeten. We gaan donderdag en vrijdag in Campinas mee in de portugese velddienst... Spannend!

Trouwens, bedankt voor al jullie reacties! we vinden het heel leuk om van jullie te horen. als we een beetje moe zijn, en we zitten er doorheen, dan lezen we jullie berichtjes en zijn we weer helemaal aangemoedigd om door te gaan! We hopen van jullie te blijven horen!!!

Lieve groeten,

Erik en Violette

Oh ja, nog even dit... Violette heeft alweer een pluche koe op de kop weten te tikken... Een paarse! Die kon ze gewoon niet laten liggen...

Sinds 1 mei hebben Myspace Counter personen deze blog gezien.