donderdag 12 juli 2007

Flora en Fauna

Lieve vrienden,

Wat kom je hier zoal tegen in de natuur? Allereerst kunnen we jullie vertellen dat de planten allemaal even exotisch zijn. Een gewone berk of zo, of een brandnetel zul je hier niet zo snel tegenkomen. Wat dan wel? Je kunt het zo gek niet bedenken of het staat er… variërend van kokosnotenpalmen tot bananenbomen, koffiestruiken en cactussen. Bloemen, de een nog mooier dan de andere. Veel soorten die we in NL ook kennen hoor, maar dan alleen voor binnen, voor veel geld te koop bij het tuincentrum. Hier staan ze zo in het wild.

Wat ons heel erg opviel was dat de orchideeën hier zomaar in de bomen groeien… Een schitterend gezicht. Het is geen orchideeën tijd, maar toch bloeit er hier en daar een. Echt in het wild niet hoor, mensen kopen (of stekken) een orchidee, en zetten die in een boom in de tuin. Hier krijgt de plant wortels, en groeit prima! Een vrouw zei dat alle andere planten onder haar verantwoordelijkheid sterven. Ze kan geen planten houden zei ze zelf, alleen de orchideeën, daar hoef je niks aan te doen dan in een boom zetten! Schitterend toch!

Ook andere dingen, dieren, heb je hier natuurlijk. Spinnen, die hebben we nog geen gezien, behalve dat kleintje dan, van 15 cm. Slangen, ook geen, behalve die van een meter of wat lang, maar dat was de tuinslang. Ze zijn er wel. Hoe kleiner hoe giftiger. We hopen er geen tegen te komen. Mieren dan, die hebben we wel, en veel ook, vooral binnen, hele kleintjes, maar wel met duizenden tegelijk! De grotere zijn er ook, buiten (gelukkig). Capivaries hebben we ook, uit de kluiten gewassen hamsters. Ze schijnen lekker te zijn, maar ik heb nog niet de kans gehad ze te proeven.

Verder heel veel vogels. In alle kleuren die je je wenst. Groen, rood, blauw, zwart, geel, wit, noem maar op. Pas hadden we 2 papagaaien in de boom, Een groene rug, een groen/gele onderkant, en de onderkant van de vleugels was fel-rood. Ze zitten hier vaker in de buurt, maar als je beweegt om het fototoestel te pakken zijn ze weg. Ik hoop ze nog eens te pakken te krijgen. ~KLIK~ Hebbes!

Dus, we kijken onze ogen uit naar de prachtige natuur. De mensen hier zijn het met ons eens, dus Romeinen 1:20 doet het altijd goed, en we kunnen deze tekst dan ook vaak gebruiken in de velddienst!

Lieve vrienden,

Tot een andere keer!
Groetjes,

Erik en Violette



4 opmerkingen:

Anoniem zei

Lieve Erik en Violette,
Wij zenden jullie vanuit Dusseldorf de beste wensen en een fijn congres toe. We hebben samen met Opa en tante Louise een fijn weekend hier. Doe iedereen de groeten. Liefs, Kees en Jeannette

Anoniem zei

lieve Erik en Violette,
We hebben het reuze naar onze zin.Gisteravond hebben je vader en opa een reuze schnitzel gegeten maar ze konden het natuurlijk niet op. Hij woog 1200 gram. Wat over was hebben we mee naar huis genomen. Net heeft je vader en moeder een Pitcher gedronken, wat een drinkers he. Groetjes van Opa en tante Louise

Raymond&Angela zei

Hoi, Violette en Erik. Mooie foto's en wat een noodweer was dat zeg, nog nooit zoiets gezien. Hier is het lekker broeierig, beter maar niet bewegen, in feite is dit typen al te veel, ik zweet me te pletter. Maar het is een offer voor jullie, ha ha... Wij hebben over drie weekjes Congres, ik ben reuze benieuwd naar het programma. Gisteren hebben we toch al drie mensen serieus kunnen uitnodigen, benieuwd of ze komen. Lieve groetjes, Angela en Raymond.

grada zei

Lieve Erik en Violette, inmiddels hebben jullie het congres achter de rug, wij zijn geloof ik de laatste hier in Nederland van 10 tot 12 augustus hier in Hengelo 5 minuten van ons vandaan , lekker dichtbij he! Wij zien er echt naar uit.Als het maar niet zo heet is dan want hier hebben ze geen Airco zoals in Utrecht maar we wachten wel af. Heel veel succes in de dienst en geniet er van. Liefs van Eugene en Grada

Sinds 1 mei hebben Myspace Counter personen deze blog gezien.