zaterdag 1 september 2007

Het afscheid...

Het afscheid,

"Afscheid nemen bestaat niet", zong een bekende zanger waarvan ik de naam even kwijt ben, nou… hij heeft er geen verstand van, want het bestaat wel degelijk! Gisteren hebben we namelijk echt afscheid moeten nemen. De laatste vergadering hier in Holambra. De zaal zat vol nieuw gemaakte vrienden, en dan moet je vertellen dat je weer weggaat… nooit leuk….

Onze afscheidsdag zag er als volgt uit: ’s ochtends hebben we nog wat ingepakt, en ons voorbereid op de vergadering. Daarna zijn we gaan eten bij Peter en Marcia, samen met een groepje van degenen hier uit de gemeente. Dat was gezellig, ook lekker. Toch nog even een BBQ-tje meegepikt… Heerlijk. Daarna zijn we met z’n allen naar de Expoflora geweest. Hét evenement van Holambra. Het duurt ongeveer een maand en is de vergelijken met een hele grote droomvlucht uit de Efteling, maar dan zonder trollen en elfjes. Overal waar je kijkt bloemen en Brazilianen in Nederlandse klederdracht. Schitterend om te zien, maar ook een beetje kneuterig. We vragen ons af wat voor idee de Brazilianen van ons Nederlanders krijgen. Dat we de hele dag op klompen lopen? Dat alle jeugd volksdanst? Dat overal delftsblauwe, porseleinen molentjes staan? Ik weet het niet. Het was wel leuk om te zien. En de Brazilianen gingen helemaal uit hun dak! Schitterend om te zien!

Na de expoflora naar de zaal, afscheid in de zaal, en daarna (onverwachts) weer naar Peter en Marcia voor een ‘afscheidsfeestje’. Dat was ook heel leuk. Iedereen had weer wat eten en drinken meegenomen en samen hebben we dat opgegeten. Het was gezellig. Muziek, vrienden, eten en drinken. De pioniers hebben elkaar nog gelukkig nieuwjaar kunnen wensen, want het was al echt 1 september toen we naar huis gingen. Het afscheid was zwaar, maar het moest nu eenmaal!

En helaas, daar zitten we dan, onze koffers nog een beetje verder inpakken, en dan doen we hier alles op slot en gaan we echt weg… Naar huis… Daar zien we wel weer naar uit hoor. We missen jullie in Nederland ook!

Tot snel!

Erik en Violette

1 opmerking:

  1. Lieve Erik en Violette,
    Nog 1 uur, 18 minuten en 16 seconden vóór jullie vertrek uit het huisje waar jullie de laatste drie maanden hebben gewoond. Uit de gemeente waar jullie zoveel nieuwe vrienden hebben gekregen. Uit het land dat jullie hart gestolen heeft?? Waarschijnlijk lezen jullie deze reactie pas als je weer thuis bent, de computer zal al wel ingepakt zijn. We begrijpen inmiddels wel waar die jet-lag vandaan komt waar iedereen het over heeft. Tot laat in de nacht (of zelfs tot in de vroege ochtend) afscheidfeestjes vieren... en dan thuis de jet-lag de schuld geven! Ja, ja... Geeft niets hoor. We geven jullie nog een paar dagen om te wennen en dan kunnen jullie weer aan de gang. Er ligt hier een hoop werk op je te wachten. In het Portugese veld, in de gemeente, de velddienst, en speciaal voor jou, Erik, aandelen op de pioniersvergadering zowel de Nederlandse als de Portugese, aandelen op de Portugese kringvergadering, en ook op het "normale" werk hebben we een hele boel voor je klaarliggen. Maar ook hier in Nederland geldt: Laat jullie niet opjutten, vindt vreugde in alle dingen die je voor Jehovah kunt doen, geniet daarvan en van alle andere dingen in het leven, heb tijd voor elkaar en voor degenen die je lief hebt. Wij zien er naar uit jullie weer in onze omgeving te hebben. We hopen jullie in goede gezondheid te ontmoeten op het vliegveld. Liefs en een héél goede reis toegewenst van je Pa en Ma (Hoeijmans).

    BeantwoordenVerwijderen